despre mine. home. galerie foto. contact. expozitii. EXPOZITII. GALERIE FOTO.
Toate drepturile rezervate
Ciucanu Viorica
Contact. Home - Viorica Ciucanu HOME. DESPRE MINE.

English

Romana

About Viorica Ciucanu and her atrworks

COMENTARII...

IOAN POPEI - ARTIST PLASTIC

 Chiar daca unii sustin ca Viorica ar avea radacini in Impresionism eu cred totusi ca ea (Viorica Cicanu) e destul de matura in demersul artistic, fluenta in expresie si cu schimbari de directie in abordare.... Tusele sale nu sunt rapide, iar culoarea e rareori intamplatoare, sau asezata spontan pe suprafata!

 Dominanta Vioricai Ciucanu, sau mai bine zis caracteristica ei este cu precadere <<dorinta de a picta sentimente si emotii>> ce se pare ca o coplesesc cand se afla in fata subiectului!

 Acest lucru important o deosebeste de colegii sai de breasla...

 Eu cred ca Viorica s-a nascut cu EMOTIA pe sevalet!

ARCADIE RAILEANU - PROFESOR

 Debutul in artele plastice este un eveniment in desfasurare, parca dizolvat de timp.

 Fara a se afla inca in posesia unor repere destinatoii in ale picturii, Viorica Ciucanu la debutul sau da dovada de calitati ce-I asigura o fericita imbinare a sensibilitatii artistice cu maiestria, ambele prezente intr-o lucrare ce ne transmite un mesaj artistic inedit.

NICOLETA MIHALACHE - PROFESOR

 Este de bun augur orice nume nou care apare in lumea artistica, dat fiind timpul care se conjuga la parametrii stresului pe care-l traim. Ne justifica aceasta opinie, lucarile semnate de Viorica Ciucanu, din Piatra Neamt, un nume care urmeaza o cale sigura pentru a se impune in sfera plasticii contemporane.
  Autoare a mai multor expozitii personale si de grup, pictorita la care facem referire accede in tablourile sale, in primul rand la sugestie prin culoare .
  Avem de-a face cu
panze in tuse coloristice calde ,ducand spre impresionism,si spre o deconectare a gandului si sufletului. Gasim in tablourile Vioricai Ciucanu, nuante picturale rezultate dintr-o patinare coloristica care include lucruri, stari, sugestii.
  EXPRESIVITATEA ARTISTICA PE CARE MIZEAZA ARTISTA ESTE PLONJAREA IN CULOARE.
  Tangentele picturale se intersecteaza intr-un mod personal, inspirate fiind din natura, sau din ,atitudini de viata.Toate acestea provoaca o colaborare, o comunicare de buna factura cu privitorul.
  De reamarcat ca, lucrarile pictoritei in atentie, au un potential emotional accentuat culorile se ascociaza in asa fel incat, trezesc senzatii launtrice nu doar prin redarea picturala a unor imagini ci si prin redimensionarea unor repere din trecut, refacerea unor situri arhitecturale de exemplu.
  Se poate vorbi de o terapie prin culoare daca tinem cont de faptul ca , orice secventa are o anume discretie, fara patima, fara violentarea privirii prin culori.
  Pictura este pentru Viorica Ciucanu o formula tandra de comunicare cu lumea in tonalitati artistice moderne, cu cheia in impresionism.

VIORICA CIUCANU

Data de de nstere: 24 septembrie 1961

Buhalnita, Neamt


Studii:

Scoala de Arta Carmen Seculare Piatra Neamt

Sectia Pictura - Profesor ARCADIE RAILEANU